Mõnus suupiste igas vanuses juustusõpradele. Täidises annab feta soolakust ja marineeritud kõrvits magushapukust ning mozzarella on see, mis sulades kõik ahvatlevalt kokku liidab. Maitseb hästi ka jahtunult
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20–40 min
4 sööjale 20 minutit + u 15 minutit ahjus
Koostisosad
1 prk marineeritud kõrvitsat, nt Salvest
150 g tetat
125 g mozzarella’t
peterselli või koriandrit
8 S-suuruses tortiljat
1 tl suitsupaprikat
6 sl oliiviõli
Valmistamine
1. Pane ahi 180 kraadi peale sooja. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
2. Vala kõrvitsatükid sõelale nõrguma. Pudista feta sõrmedega ja rebi mozzarella tükkideks. Suru kõrvitsatükid kahvliga katki. Sega juustud ja kõrvits kokku ja maitsesta värske hakitud peterselli või koriandriga.
3. Tõsta 4 tortiljat ahjuplaadile ja jaga täidis peale. Puista üle suitsupaprikaga ning tõsta ülejäänud 4 tortiljat peale. Nirista peale 2–3 sl oliiviõli ja küpseta ahju ülemises osas 10 minutit. Keera tortiljad ettevaatlikult ringi, nirista peale ülejäänud õli ja küpseta veel 5–6 minutit.
4. Lase veidi jahtuda ja lõika siis tortiljad pooleks või neljaks.
Kommentaarid (0)