Toorjuustu ja lõhega tatrapannkoogid

Foto: Kristi Rebane
Kristi Rebane 11. november 2021 07:45

Vaid toortatrajahust, veest ja munast valmivad ülepannikoogid on gluteenivabad ja mõnusalt pähklise maitsega. Tainas saab ideaalse konsistentsi, kui teed selle valmis päev enne kookide küpsetamist, nii et see saab üle öö külmkapis paisuda.

Vaja läheb (12 ülepannikoogiks):

  • 350 g toortatrajahu

  • 1 muna

  • 250 g kuumsuitsulõhet või -forelli

  • 150 g porrulauku (puhastatud kaal)

  • 150 g maitsestamata toorjuustu

Lisaks:

  • 8,5 dl vett

  • soola-pipart

  • praadimiseks õli

  • soovi korral murulauku

 

Küpseta pannkooke nii:

1. Vispelda jahu soolaga läbi. Lisa pidevalt vispeldades paaris jaos ka vesi.

2. Löö tainasse muna ja vispelda uuesti läbi. Kata kauss kilega ja jäta võimalusel 1−2 tunniks kuni üle öö külmkappi seisma. Kui selleks aega ei ole, lase tainal pool tundi toatemperatuuril paisuda.

3. Täidise tegemiseks viiluta porru ja prae õlis 5 minutiga klaasjaks. Sega porru hakitud lõhe ja toorjuustuga ning maitsesta soola-pipraga.

4. Küpseta tainast vähese õliga keskmisest veidi kõrgemal kuumusel õhukesed ülepannikoogid.

5. Vahetult enne koogi valmimist tõsta pannkookidele pannil lusikatäis täidist. Võid serveerida kooke ja täidist laual ka eraldi.

 

Aega läheb 30 minutit + taina seismise aeg!

Proovi ka magusana

Lisaks soolasele täidisele on tatrapannukad maitsvad ka magusate lisanditega. Eriti hästi sobivad tatramekiga kokku mesi, karamellised õunad ja šokolaad.