Linnukook mango ja kõrvitsaga
Foto: Evelin IlvesÄrevatel aegadel kulub kuldkollane magus amps ära nii keelele kui meelele. Turud ja poed on eri sorti kõrvitsaid täis ning nendest annab meisterdada nii soolaseid kui magusamaid maiusi. Täna jagan teiega üht sügise lemmikkoogi lihtsat ja hõrku retsepti:

Vaja on
1 kg puhast kõrvitsat
500g mangopüreed
500 ml rammusat piima (NB! Kui soovid laktoosivabat, siis sobib ka taimne: mandli-või kaerapiim )
100 g pruuni suhkrut
5 muna
200 g kartuli või maisitärklist
100 pekanipähkleid (või kreeka)
näpuga soola
vaniljet
Vana Tallinnat
Tee nii
Tükelda kõrvits, keeda väikse suhkruga pehmeks, sega mangopüreega, keeda tasakesi kogu vedelik välja ning siis püreeri kreemjaks.
Seejärel sega juurde piim, tärklis ja sool. Vahusta munad eraldi pruuni suhkruga mõnusaks paksuks vahukreemiks, maitsesta vanilje ja tilgakese Vana Tallinnaga, sega kõik kokku, kaunista pekanipähklitega ning küpseta 50 minutit veevannis 180 C juures.
Jahuta, serveeri jäätise või vaniljekreemiga.
Naudi puhast sügiskulda!
Armastust teie südameisse ja padadesse!
Evelin
Kommentaarid (0)