Linnukook mango ja kõrvitsaga

Foto: Evelin Ilves
Evelin Ilves 31. oktoober 2021 06:06

Ärevatel aegadel kulub kuldkollane magus amps ära nii keelele kui meelele. Turud ja poed on eri sorti kõrvitsaid täis ning nendest annab meisterdada nii soolaseid kui magusamaid maiusi. Täna jagan teiega üht sügise lemmikkoogi lihtsat ja hõrku retsepti:

Vaja on 

  • 1 kg puhast kõrvitsat

  • 500g mangopüreed

  • 500 ml rammusat piima (NB! Kui soovid laktoosivabat, siis sobib ka taimne: mandli-või kaerapiim )

  • 100 g pruuni suhkrut

  • 5 muna

  • 200 g kartuli või maisitärklist

  • 100 pekanipähkleid (või kreeka)

  • näpuga soola

  • vaniljet

  • Vana Tallinnat

 Tee nii

Tükelda kõrvits, keeda väikse suhkruga pehmeks, sega mangopüreega, keeda tasakesi kogu vedelik välja ning siis püreeri kreemjaks.

Seejärel sega juurde piim, tärklis ja sool. Vahusta munad eraldi pruuni suhkruga mõnusaks paksuks vahukreemiks, maitsesta vanilje ja tilgakese Vana Tallinnaga, sega kõik kokku, kaunista pekanipähklitega ning küpseta 50 minutit veevannis 180 C juures.

Jahuta, serveeri jäätise või vaniljekreemiga.

Naudi puhast sügiskulda!

Armastust teie südameisse ja padadesse!