Linnukook mango ja kõrvitsaga
Foto: Evelin IlvesValimispäev on natuke ikka pidulik päev ka. Miks mitte seda lühe kuldse koogiga tähistada, mida nii lihtne teha on. Selles on kergust ja hõrku maitset, mis võiks alati olla ka meie valikutes. Palun lahkesti katsetada!
Vaja on
1 kg kooritud ja tükeldatud muskaatkõrvitsat
500g mangopüreed
500 ml taimset piima (mandli-, kaera-, cashew-, kookospiima)
100 g suhkrut
5 muna
200 g kartuli-või maisitärklist
100 pekaani pähkleid (sobivad ka kreeka ja india pähklid)
näpuga soola
vaniljet
1-2 spl sidrunimahla
Tee nii
Tükelda kõrvits, keeda väikse suhkruga pehmeks, sega mangopüreega, keeda tasakesi kogu vedelik välja ning siis püreeri kreemjaks.
Seejärel sega juurde piim, tärklis ja sool. Vahusta munad eraldi pruuni suhkruga mõnusaks paksuks vahukreemiks, maitsesta vanilje ja tilgakese sidurunimahlaga [võid kasutada ka alkoholi, näiteks Vana Tallinna], sega kõik kokku, kaunista pekanipähklitega ning küpseta 50 minutit veevannis 180 C juures.
Jahuta, serveeri jäätise või vaniljekreemiga.
Naudi puhast kulda!
Armastust teie südameisse ja padadesse!
Evelin
Kommentaarid (0)