Fotod kasutamiseks AINULT ToidutaresFoto: Mari Luud
Kolumnid
30. oktoober 2021, 07:13

EVELIN ILVES | Segastes ja otsustamatust tulvil olukordades ujuvad pinnale kõvad käed. Esimese rusikahoobi saavad nõrgemad (4)

Kui kaua kestab olukord, kus tavalised tublid inimesed arsti juurde ei pääse ning nende tervisehädadel pole muud võimalust kui halastamatult süveneda ning krooniliseks muutuda? Samas kui kõikide tasandite raviasutused, aga eriti kõrgema astme eriarstiabi andvad kliinikud on sunnitud oma põhiressursi panema vaktsineerimata kaaskodanike ravimisele, kelle kaval viirus hoolimata alternatiivmulli varjumisest kätte on saanud ning nende kehades rõõmupidu peab, et ikka uusi ja karmimalt käituvaid tüvesid juurde luua...

Kusjuures suur osa meedikuid pole nende aastaid õpitud ja praktiseeritud erialast vägagi kaugel asuval tööpõllul töötamisest sugugi vaimustuses, et mitte kasutada karmimaid väljendeid. Motivatsioon ja lihtsalt füüsilise ning vaimse suutlikkuse varud kahanesid olematuseni juba eelmise koroonalaine ja eriolukorra ajal. Ent siis oli olukord arusaadav – meil puudus võimalus end haigestumise, eriti just raske haigestumise eest kaitsta. Ja diplomi vastuvõtmisel antud vanne ei jätagi palju personaalseid valikuid.

Edasi lugemiseks: