Nädala kook
30. oktoober 2022, 10:01

VÄGA LIHTNE TEHA! Halloween’i erikook „Kõrvits” (2)

Uhke välimusega kook valmib tegelikult lihtsalt ja võid selle peaaegu lõpuni varem ette valmistada. Küpsetada tuleb kaks keeksi, kas siis korraga kahes vormis või järjest ühte vormi kasutades. Küpseta keeksid varem, et need täielikult maha jahtuksid. Enne serveerimist pead vaid lihtsa toorjuustukreemi keekside vahele määrima ja glasuuri peale niristama. Ka varreotsa võid varem valmis vormida ja toidukilesse ootele mähkida. Efektsest “Kõrvitsast” jagub rõõmu paljudele, nii oma perele kui ka ukse taha tulnud kommipommijatele!  

Koostisosad
TAINAS
250 g pehmet võid
2,5 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
4 muna
5,5 dl nisujahu
2,5 dl mandlijahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl kaneeli
2 tl piparkoogimaitseainet
0,5 tl soola
300 g kõrvitsapüreed
TOORJUUSTUKREEM
300 g maitsestamata toorjuustu
4 sl tuhksuhkrut
1 tl värskelt riivitud sidruni koort
kollast toiduvärvi
PEALE
poole värskelt pressitud sidruni mahl
2 dl tuhksuhkrut
kollast või oranži toiduvärvi
1 pk rohelist martsipani

Valmistamine

16 tk

1. Pane ahi 180 kraadi peale sooja. Määri kaks ühesuurust keeksivormi võiga.

2. Mikserda või koos suhkrutega heledaks vahuks. Vahusta ükshaaval hulka munad. Sega kokku jahu, mandlijahu, küpsetuspulber ja maitseained ning sega vaheldumisi kõrvitsapüreega võivahu hulka.

3. Jaga tainas vormidesse ja küpseta ahjus 50–55 minutit. Lase veidi aega vormis jahtuda, siis kummuta keeksid restile ja lase täiesti maha jahtuda. Kui keekside põhjad kummuvad küpsedes ümaraks, siis lõika need sirgeks.

4. Kreemi tegemiseks sega toorjuust tuhksuhkruga pehmeks, lisa riivitud sidrunikoort ja meelepärases koguses toiduvärvi. Aseta üks keeks tagurpidi alusele, nii et tasaseks lõigatud põhi on üleval, ja kata kreemiga. Tõsta teine keeks õigetpidi peale.

5. Sega kokku poole sidruni mahl ja 2 dl tuhksuhkrut ning värvi toiduvärviga tumedamaks kollaseks kui toorjuustukreem. Nirista koogile. Rohelisest martsipanist vormi “kõrvitsale” varreots ja lehekesed. Kook säilib kaetult külmkapis mitu päeva.