Nädala kook
29. oktoober 2021, 09:18

NÄDALA KOOK | Soe kohupiimakook karamellkastme ja õuntega

Põhjata kohupiimakook tuleb suussulav ja maitseb imehea koos soojade õunte ja karamellkastmega. Eriliselt õhuliseks teeb maiuse kui peale panna vahukoort. Tegelikult maitseb kook hea ka külmalt.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
40 minutit + 45-50 minutit ahjus

Koostisosad
KOHUPIIMAKOOK
500 g Kohupiim
1.5 dl Suhkur
0.5 dl Nisujahu
1 dl Jahvatatud mandlid
2 dl Rõõsk koor 35%
2 tl Vanillsuhkur
4 tk Muna
Või vormi määrimiseks
KARAMELLKASTE
4 dl Õunasiider
2 dl Pruun suhkur
4 spl Või
2 dl Rõõsk koor 35%
ÕUNAD
6 tk Keskmine õun
2 spl Või
1 tl Jahvatatud kaneel
0.25 tl Sool
SERVEERIMISEKS
1.5 dl Vahukoor
1 spl Suhkur

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 175 kraadini. Sega kohupiima hulka suhkur, jahu, jahvatatud mandlid, vahukoor, vanillisuhkur ja munad. Tõsta võiga määritud ahjuvormi.Küpseta 45-50 minutit kuni on pealt pruunistunud ja kohevaks kerkinud.

2. Vahepeal valmista karamellkaste ja õunad. Pane siider kastrulisse ja keeda kuni sellest on jäänud umbes 1 dl, selleks kulub 15-20 minutit. Alanda kuumust, lisa suhkur, või ja vahukoor. Keeda mõõdukal kuumusel aeg-ajalt segades kuni kaste on paksenenud ja pruunistunud.

3. Koori õunad, eemalda südamikud ja lõika sektoriteks. Sulata või pannil, pane pannile õunad, puista peale kaneeli ja soola. Kuumuta 8-10 minutit kuni õunad pehmenevad kuid ei lagune.

4. Võta vorm ahjus, lase veidi jahtuda. Serveeri vahustatud koore ja õuntega ning nirista peale karamellkastet.