Taimetoidu retseptid
28. oktoober 2021, 10:51

MAITSEELAMUS | Rebitud kõrvits

Rebitud lihast alguse saanud töötlemisviis on ikka veel moes ja sobib väga hästi ka kõrvitsa töötlemiseks. Maitsesta soola ja pipraga ning meelepärase, ent pigem tugevamaitselise ürdiga. Võimalusel kasuta erkkollase viljaga muskaatkõrvitsat. Rebitud kõrvits on hea lisand igasugustele roogadele, samuti leiva peale ja burgeri vahele.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
20 minutit + 20–25

Koostisosad
1.2 kg (muskaat)kõrvits
3 tk Küüslauguküüs
4 spl Õli
1 tl Sool
0.5 tl Purustatud must pipar
0.5 tl Kuivatatud ja punt värsket punet või rosmariini

Valmistamine

Taimne

1. Puhasta kõrvits koorest ja seemneosast ning lõika umbes 3 cm kuubikuteks. Koori küüslaugud ja haki peeneks.

2. Sega kausis kõik koostisained kokku. Seda on hea teha sõrmedega, et kõik kõrvitsatükid oleksid õliga kaetud. Vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 225-kraadise ahju alumises kolmandikus 20–25 minutit või kuni kõrvitsatükid on pehmenenud.

3. Lase mõni minut jahtuda ja “rebi” kõrvitsatükid kahe kahvliga lahti. Proovi maitset ja kui vaja, lisa maitseaineid.

4. Paku lisandina taime-, kala- või lihatoidu kõrvale. Rebitud kõrvits on ka suurepärane leivakate ja sobib hästi taimse burgeri täidiseks. Serveerides puista peale värsket rosmariini või punet.