Lihatoidu retseptid
30. oktoober 2021, 10:30

TAEVALIKULT TÕHUS ROOG! Koorene kõrvitsavorm ahjuvorstidega

Oh seda taevalikku kõrvitsaaega! Maitsvad road valmivad peaaegu iseenesest, sest kõrvits on suurepärane köögivili, mis klapitab ennast üsna kõigega. Selles roas küpsevad suured kõrvitsaviilud koos teiste köögiviljade ja ahjuvorstidega kooreses kastmes, millele annab lisamaitset praadimisvedelikus läbi praetud tomatipasta. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
40 minutit + 30 minutit ahjus

Koostisosad
600 g Kõrvits
600 g Kartulid
Sool
1 tk Porru
250 g Kirsstomatid
400 g Ahjuvorstid
2 spl Õli
1 spl Tomatipasta
2 dl Rõõsk koor 35%
200 g Köögiviljapuljong
Purustatud must pipar
Rohelised sibulavarred serveerimiseks

Valmistamine

1. Koori kartulid ja lõika neljaks sektoriks. Keeda soolaga maitsestatud vees 7–8 minutit, vala vesi ära ja jäta kartulid tahenema.

2. Koori kõrvits, eemalda seemed ja pehme kiht. Lõika viljaliha sama suurteks viiludeks kui kartulisektorid või veidi suuremateks. Puhasta porru ja viiluta. Pese tomatid ja lõika suuremad pooleks. Tõsta kõik köögiviljatükid suurde ahjuvormi.

3. Lõika ahjuvorstid paksemateks viiludeks ja prae pannil õlis kergelt läbi. Lisa vorstitükid ahjuvormi köögiviljade peale. Prae tomatipüreed pannile jäänud praadimisvedelikus minuti jagu, lisa koor ja puljong (valmista see näiteks puljongikuubikust ja keevast veest) ning maitsesta soola ja pipraga.

4. Lase kastmel keema tõusta ja paar minutit tasasel tulel keeda ning vala siis vormi köögiviljade ja vorsti peale.

Tõsta vorm eelsoojendatud 200-kraadisesse ahju ja küpseta 30 minutit. Serveerides puista peale hakitud rohelist sibulat.