„Eestis on väga palju häid kokkasid ja restorane ja seega on keeruline kedagi eraldi esile tõsta, sest nimekiri tuleks pikk ja kellegi unustamine oleks ebaõiglane,“ kinnitas härra Éric Lamouroux Õhtulehele. Pildil koos Brasserie 11 peakoka Heidi Pinnakuga Goût de France`i avamisel.
Foto: Prantsuse suursaatkond EestisPrantsuse suursaadik Eestis: meie kokakunst ei kuulu enam ainult Prantsusmaale
„Prantsuspärase köögi edu valemiks on see, et kogu Haute Cuisine' maailm on selle omaks võtnud. Minu vaatevinklist ei kuulu Prantsuse kokakunst enam ainult Prantsusmaale, vaid kõigile maailma kokkadele, kes seda elus hoiavad ja arendavad,“ ütles Prantsuse suursaadik Eestis Éric Lamouroux Õhtulehele.
Tema sõnul on Prantsuse köök kahtlemata maailmas kõige tuntum, aga paradoksaalsel kombel on seda ka kõige keerulisem määratleda. „Prantsuse kokkade 1970. aastate põlvkond alustas traditsioonilise köögi uuendamisega, luues traditsioonilistest piirkondlikest toitudest uusi variatsioone, vähendades toitude rasva- ja suhkrusisaldust ning pöörates pilgu ka Aasia, Lõuna -Ameerika, Põhjamaade jne köökide poole.
Kommentaarid (0)