Taimetoidu retseptid
22. oktoober 2021, 06:51

MÕNUS AMPS | Krõbedad suvikõrvitsatšipsid basiilikumajoneesiga

Ahjus küpsetatud krõbedad suvikõrvitsatšipsid on suurepäraseks suupisteks sügisõhtul, eriti koos basiilikumajoneesiga. Tšipse võib ka friteerida õlis, kuid siis on tulemus oluliselt rasvasem. Panko annab eriliselt mõnusa krõbeduse, aga paneerida võib ka riivsaias või peenestatud tahkes saias.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
20 minutit + 15-20 minutit ahjus

Koostisosad
2 tk Keskmine suvikõrvits
1 dl Nisujahu
2 tk Muna
3 dl Panko
1 dl Riivitud parmesan
1 spl Värskelt riivitud sidruni koor
Sool
Must pipar
3 spl Õli
2 dl Majonees
2 dl Basiilikulehed

Valmistamine

1. Lõika suvikõrvitsad 5 mm paksusteks viiludeks. Pane ühele taldrikule jahu, teisele lahtiklopitud munad ja kolmandal sega panko, riivitud parmesan ja sidrunikoor ning maitsesta soola ja pipraga.

2. Kasta viilud mõlemalt poolt esmalt jahusse, siis munasse ja siis riivsaiasegusse.

3. Tõsta viilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, nirista peale õli ja küpseta 220-kraadises ahjus 15-20 minutit. Poole küpsemise pealt keera viilud ümber.

4. Püreeri majonees ja basiilikulehed. Serveeri dipikastmeks soojade suvikõrvitsaviilude kõrvale.