Lihatoidu retseptid
25. oktoober 2021, 08:35

ARGINE SUPERTOIT | Paprika-hakklihasupp

Üks õige tummine supp sobib kõledasse sügispäeva suurpäraselt. Supi võib valmistada ka ilma lihata.  Kui juhtub olema Gruusia maitseainet hmeli-suneli, siis võib lisada sedagi, siis meenutab supi maitse veidi hartšood. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Punane paprika
1 tk Roheline paprika
1 tk Kollane paprika
1 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
1 spl Õli
400 g Veisehakkliha
1.25 l Kanapuljong
1 prk Purustatud tomatid (400g)
1 spl Adzika
2 tl Kuivatatud pune
2 dl Riis
Sool
Must pipar
Suhkur
SERVEERIMISEKS
Riivitud parmesan või cheddar
Hakitud petersell

Valmistamine

1. Poolita paprikad, eemalda seemned ja haki jämedalt. Koori ja haki sibul ning küüslauk.

2. Kuumuta õli poti põhjas. Hauta selles paprikat ja sibulat 6-7 minutit kuni on pehmed. Lisa küüslauk ja kuumuta läbi.

3. Suurenda kuumust pane potti hakkliha ja kuumuta segades kuni muudab värvi. Maitsesta soola ja pipraga.

4. Kalla potti puljong, purustatud tomatid, adzika ja lisa pune. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja lisa riis. Kata pott kaanega ja hauta kuni riis on pehme. Kui supp on liiga paks, lisa veidi vett.

5. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Serveeri riivjuustu ja peterselliga.