Sisuturundus
19. oktoober 2021, 14:37

RETSEPT: vahemerepärane kolme juustu pasta Baieri moodi

Maitserännakutel Saksamaale saavad toidunaudingute otsijad tõelise elamuse Baierimaalt. Mis on Baierimaa köögis nii erilist?

Baierimaa asukoht Alpi jalamitel kingib kohalikele põllumeestele suurepärased tingimused maitsva toidu valmistamiseks, kasvatamiseks ja tootmiseks. Karge mägede õhk käsikäes küllusliku päikesega, rammus ja rikkalik pinnas, lopsakas rohi ja mõõdukalt sademeid – need kõik annavad nii viljale, köögiviljadele kui sealsete lehmade piimale ainuomase ja unustamatu maitse. Baieri piimast valmistatud juustud on pikantsed, kreemjad, rikkalikud ja uskumatult maitsvad nii soolasteks kui magusateks toidunaudinguteks. Baieri õnnelike lehmade piimast valmistatud jogurtid ja desserdid kingivad igale sööjale õnnelikke hetki.

200 g spagette
1 küüslauguküüs, purustatud
3 spl oliiviõli
100 g kirsstomateid, poolitatud
100 g musti kivideta oliive
200 ml vahukoort
50 g Bauer Diplomat juustu oliividega
50 g Bauer Diplomat Gourmet juustu trühvliga
50 g Bayerntaler juustu, riivitud või viilutatud
peotäis värsket basiilikut

Keeda spagetid keevas soolaga maitsestatud vees kuni need on al dente. Samal ajal, kui pasta keeb, kuumuta paksupõhjalises potis oliiviõli, lisa küüslauk ja kuumuta 1 minut. Seejärel lisa kirsstomatid ning kuumuta veel 5 minutit, kuni tomatid on pehmed. Lisa potti vahukoor ja paar spl pastakeedu vett, kuumuta ning sega hulka juustud, keedetud spagetid ja oliivid. Maitsesta soola ja musta pipraga. Serveeri värske basiilikuga ja kaunista Diplomat`i juustu laastudega.

Kõrvale röstitud saia- või sepikuampsud Miree määrdejuustuga, valida kas lõhe, gorgonzola või mädarõikaga.

Serveeri Schneider`s Baeyrish Hell nisuõllega.

Magustoit – see on väga lihtne. Vali marjaderohke Jogobella või eriti siidise tekstuuriga Mövenpicki jogurt.