Sisuturundus
19. oktoober 2021, 14:37

RETSEPT: salat röstitud kõrvitsa ja juustuga, magusaks Baieri juustutaldrik

Imekauni loodusega Baierimaa on kui puhas sõõm inspiratsiooni oma kirka sinitaeva, kristallselgete järvede, armsate linnakeste, lumiste mäetippude ja võrratu külalislahkusega. Nii nagu meie, eestlased, armastavad ka baierlased hästi süüa. Valmista endale, perele või sõpradele seda maitsvat salatit, mille peeneid maitsenüansse saad rikastada Baierimaa juustudega.

200 g erinevaid salatilehti (jääsalat, rukola, beebispinat, frillis)
300 g kõrvitsat, puhastatud ja kuubikuteks lõigatud
100 g Bauer Diplomat juustu laastukesi
1 keskmine punane sibul, õhukeselt viilutatud
100 g Zott Mozarella zotarella juustupallikesi
peotäis kõrvitsaseemneid, röstitud
oliiviõli

Salatikaste

1 spl mett
1 küüslauguküüs, peeneks hakitud
1 tl palsamiäädikat
1 spl Dijoni sinepit
2 spl õuna- või siidriäädikat
6 spl oliiviõli

Sega kõrvitsakuubikud oliiviõliga, maitsesta soola ja musta pipraga ning rösti 200° C juures ahjus umbes 25 minutit või kuni kõrvits on pehme. Salatikastme jaoks lisa kõik koostisosad kaanega purki, lisa näpuotsatäis soola ja musta pipart ning raputa purki, kuni kaste on segunenud. Sega suures kausis kokku salatilehed, punane sibul, mõlemad juustud, kõrvitsaseemned ja salatikaste ning pane kõige peale röstitud kõrvits.

Serveeri Paulaner Hefe-Weizen nisuõllega.

Magustoiduks juustutaldrik: viiluta või lõika piklikud pulgakesed ZOTT Bayerntaler Emmentali juustust, puista väikse kuhjana kõrvale CAMMINO D'ORO Mozzarella Minid, lõika sektoriteks Coburger Baieri pikantset valgehallitusjuustu ja Alpenstern Blu sinihallitusjuustu. Serveeri puidust lõikelaual mee, datlite, viinamarjade või oma lemmikmoosiga.

Serveeri Erdinger Weissbier nisuõllega