Toiduuudised

SEE SÜSI POLE KÕHURAVIM! Põhjakõrbenud toit ei ravi seedimist, vaid rikub tervise 

Toidutare, 18. oktoober 2021 17:37

See ei kõlba süüa!

Foto: Panthermedia/Scanpix

Kas ka sina leiad, et veidi kõrbemaläinud toidul pole häda midagi? Vahest usud, et see on isegi kõhurohi? Vale puha, kõrbenud toidus tekkiv akrüülamiid on tervisele hoopiski väga kahjulik.

Akrüülamiid moodustub teatud toidu küpsetamisel, praadimisel või röstimisel. Kõrgemaid akrüülamiidi sisaldusi on leitud süsivesikurikastest toitudest, sealhulgas kartulitoodetest (näiteks ahjukartulid, friikartulid ja kartulikrõpsud) ja teraviljatoodetest (valikpagari-, saia- ja leivatooted ning hommikusöögihelbed), aga samas ka kohvist ja kohviasendajatest, teatas maaeluministeerium meediale saadetud teates.

Edasi lugemiseks: