Toortatra- ja (GV märgisega) kaerajahust põhjadel tartletid ehk korvikesed on gluteenivabad. Rustikaalse ning pähklise maitsega toortatar sobib sügisemekiga õuntega hästi kokku, kuid tuleks arvestada, et gluteenivabad põhjad jäävad muredamad kui nisujahuga tehtud tainas, seda eriti soojast peast. Võid põhjad valmistada ka 300 g endale meelepärase muretaignaga.
Toortatrajahust muretainas:
150 g toortatrajahu + veidi rullimiseks
50 g täistera-kaerajahu
0,5 tl soola
0,5 dl piima
100 g võid
Täidis:
2 dl kohvi- või köögikoort
1 suur muna
oksake värsket või 2/3 tl kuivatatud punet
0,5 tl riivitud muskaatpähklit
värskelt jahvatatud musta pipart
75 g riivjuustu
125 g Brie valgehallitusjuustu
3 väikest sibulõuna või 1 suurem hapukas õun
Blenderda kõik taignaained omavahel läbi ning sõtku käte vahel ühtlaseks. Vajuta taignapall lapikuks kettaks, mässi kilesse ning jäta pooleks tunniks külmkappi puhkama.
Lõika tainas kaheksaks sektoriks, veereta igast tükist pall, rulli vähese jahuga õhukeseks ning vooderda 10 cm korvikesed taignaga. Eelküpseta põhju 180 kraadi juures pöördõhuga 10 minutit.
Täidiseks klopi koor munaga läbi, maitsesta pune, pipra ja muskaatpähkliga. Jaga riivjuust eelküpsetatud pirukapõhjadele ning vala peale täidis. Viiluta Brie juust ja õunad, jättes väikesed ubinad soovi korral dekoratiivselt koos südamete-sabadega.
Säti õuna- ja juustuviilud kooresegule ning küpseta korvikesi 25–30 minutit, kuni täidis on hüübinud ja õunad jumekad. Lase vormis taheneda – otse ahjust võetuna on toortatrajahust korvikesed väga muredad – ning serveeri leigelt või jahtunult.
Loe lähemalt SIIT!
Kommentaarid (0)