Linnuliha retseptid
29. oktoober 2021, 07:15

SÕPRADE SELTSIS PARIM! Quesadilla suupistering

Mõnus suupiste, mida ise või üheskoos sõpradega nautida. Selle roa saab kuni ahjupanekuni valmis teha ja siis õigel ajal ahju pista. Täidiseid võib varieerida pannes kana asemel näiteks hakkliha või valmistades ainult taimsena.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min
35 minutit + 15-20 minutit ahjus

Koostisosad
400 g Kanafille või grillkana
1 spl Õli
1 spl Taco maitseaine
12 tk Minitortilla
1 tk Punane paprika
1 tk Sibul
1 tk Punane sibul
2 dl Taco kaste
200 g Riivjuust nt cheddar
Sool
Salsa või muu meelepärane kaste serveerimiseks

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 175 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja pane selle keskele 6-7 cm läbimõõduga kuumuskindel nõu. Näiteks võib selleks olla väike ramekiin, millesse saab hiljem serveerimisel kastet panna.

2. Hõõru kanafilee igast küljest taco maitseainega sisse. Kuumuta õli pannil ja prae kanafileesid 3-4 minutit kummaltki poolt. Siis alanda kuumust, kalla pannile veidi kuuma vett, kata kaanega ja hauta 6-7 minutit. Lase jahtuda.

3. Lõika tortillad pooleks, seda on mugav teha pitsalõikuri või kääridega.

4. Haki kanaliha. Poolita paprika, eemalda seemned ja haki. Koori ja haki sibulad. Sega hakitud kana ja köögiviljad taco kastmega ning maitsesta soolaga kui vaja.

5. Puista igale tortillapoolikule 1 sl riivjuustu ja tõsta peale 1 sl kanasegu. Keera koonuseks ja pane ahjuplaadile ümber vormi nii, et peenem ots jääb vormi poole. Valmista sarnaselt ülejäänud tortillad. Lao neist esmalt üks kiht ümber vormi ja puista peale riivjuustu. Ülejäänud aseta teise kihina peale ja puista samuti peale riivjuustu.

6. Küpseta 15-20 minutit kuni juust on sulanud ja koonuste ääred helepruuniks küpsenud.  Serveeri soojalt meelepärase salsa või muu kastmega.