Pille Enden 14. oktoober 2021 07:25
Krõbeda lehttainakatte all peitub mõnusalt kreemine koorene täidis, milles lisaks kalale herneid ja lillkapsast. Värske salatiga serveerides garanteerib see maitsva ja tõhusa eine. 

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 40-60 min
25 minutit + 40-45 minutit ahjus

Koostisosad
3 tk Peekoni viil
1 tk Küüslauguküüs
0.5 tk Sibul
200 g Lillkapsaõisikud
1.5 dl Külmutatud herned
3 dl Köögikoor
650 g Valge kala filee (koha, tursk, klaarsäga vms)
3 spl Nisujahu
2 spl Hakitud till
350 g Lehttainas
1 tk Muna
Sool
Must pipar
Õli vormi määrimiseks
Sidrunisektorid serveerimiseks

Valmistamine

1. Haki peekon, küüslauk ja sibul. Pane külmale pannile ja kuumuta kuni peekon hakkab särisema, siis kuumuta veel 2-3 minutit kuni sibul on pehme.

2. Lisa pannile lillkapsaõisikud ja herned (sulatada pole vaja), kuumuta läbi. Lisa koor, kuumuta keemiseni ja keeda 2 minutit aeg-ajalt segades. Maitsesta soola ja pipraga. Lase täiesti maha jahtuda.

3. Lõika kalafilee suupärasteks tükkideks. Maitsesta jahu soolaga ja sega kalatükid jahuga. Sega kastmesse koos hakitud tilliga.

4. Kuumuta ahis 200 kraadini. Määri ahjuvorm õliga ja tõsta kalasegu vormi.

5. Rulli tainas lahti nii suureks, et see ulatub igalt poolt 1 cm üle vormi ääre. Lõika ääred sirgeks. Lõika keskele ring, et niiskus pääseks küpsedes välja.

6. Aseta tainas vormile, suru servad tihedalt vormi äärtele näiteks kahvliga ja pintselda munaga. Soovi korral lõika äralõigatud tainast kaunistused ja aseta tainale ning pintselda ka need munaga.

Küpseta 40-45 minutit kuni tainas on kuldpruun ja krõbe.