Veiseliha retseptid
16. oktoober 2021, 14:21

Liharullid köögiviljatäidisega

Liharulllid võiksid olla hitt kodusel nädalavahetuse või lausa perepeo laual. Pikalt küpsenud rullid on suisa hõrgud ja köögiviljad annavad neis meeldiva mahlasuse. Liharulle saab valmistada ka sealihast, siis võib küpsetusaeg olla lühem.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
25 minutit + 1 tund 50 minutit ahjus

Koostisosad
1 dl Hapukapsas
0.5 tk Punane paprika
0.5 tk Porgand
1 tk Väike sibul
800 g Veiseliha (praetükk, abaliha, välisfilee või muu pehme tükk)
2 spl Adzika
2 spl Või
5 dl Kanapuljong
2 dl Köögi- või rõõsk koor (35%)

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 175 kraadini. Pigista hapukapsas kuivemaks ja kui vaja siis lõika lühemaks. Lõika paprika ja porgand peenikesteks tikkudeks. Koori sibul, poolita ja lõika õhukesteks viiludeks.  Sega paprika, porgand, sibul ja hapukapsas.

2. Lõika lihatükk ristkiudu umbes 1 cm paksuteks viiludeks ja tambi toidukile vahel lihahaamriga võimalikult õhukeseks. Maitsesta soola ja pipraga, määri peale adzika ja tõsta köögiviljasegu. Keera tihedalt rulli ja kinnita tikuga.

3. Pruunista rullid igast küljest pannil võis ja tõsta ahjuvormi või -potti. Kalla peale kuum puljong, kata vorm fooliumi või pott kaanega.

4. Küpseta 1,5 tundi. Võta foolium või kaas pealt, kalla juurde koor ja küpseta ilma katteta veel 15-20 minutit kuni kaste veidi pakseneb. Serveeri kartulite või riisiga