Salati retseptid

KERGE, MAITSEV JA TOITEV | Ürdine bulguri-sellerisalat  

Pille Enden, 19. oktoober 2021 07:06
Poest varssellerit ostes on punt tavaliselt nii suur, et jätkub õige mitme roa jaoks. Lisaks supile, paja- või vormiroale passib tervisesõbralik seller hästi ka salatisse.  Bulguri asemel võib panna tatart või kinoad, nii tuleb roog gluteenivaba. 

Koostisosad
2.5 dl Bulgur
3 tk Sellerivars
1 dl Röstitud sarapuupähklid
1 tk Suur õun
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
1 punt Petersellilehed
1 punt Mündilehed
1 punt Estragonilehed
1 dl Granaatõunaseemned
4 spl Oliiviõli

Valmistamine

1. Pane bulgur kaussi, kalla peale nii palju kuuma vett, et terad on kaetud ja veidi jääb üle. Kata toidukilega ja jäta 30 minutiks paisuma.

2. Lõika sellerivarred hästi õhukesteks viiludeks. Haki pähklid jämedalt. Koori õun, eemalda südamik, lõika peenikesteks tikkudeks ja piserda peale sidrunimahla. Haki ürdid.

3. Kui vaja, siis nõruta bulgur kuivaks. Sega hulka seller, pähklid, õun, granaatõunaseemned ja ürdid.

4. Klopi ülejäänud sidrunimahl õli hulka, maitsesta soola ja pipraga. Nirista salatile ja sega läbi. Lase enneserveerimist 30 minutit külmkapis maitsestuda.