Koostisosad
2.5 dl Bulgur
3 tk Sellerivars
1 dl Röstitud sarapuupähklid
1 tk Suur õun
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
1 punt Petersellilehed
1 punt Mündilehed
1 punt Estragonilehed
1 dl Granaatõunaseemned
4 spl Oliiviõli
Valmistamine
1. Pane bulgur kaussi, kalla peale nii palju kuuma vett, et terad on kaetud ja veidi jääb üle. Kata toidukilega ja jäta 30 minutiks paisuma.
2. Lõika sellerivarred hästi õhukesteks viiludeks. Haki pähklid jämedalt. Koori õun, eemalda südamik, lõika peenikesteks tikkudeks ja piserda peale sidrunimahla. Haki ürdid.
3. Kui vaja, siis nõruta bulgur kuivaks. Sega hulka seller, pähklid, õun, granaatõunaseemned ja ürdid.
4. Klopi ülejäänud sidrunimahl õli hulka, maitsesta soola ja pipraga. Nirista salatile ja sega läbi. Lase enneserveerimist 30 minutit külmkapis maitsestuda.
Kommentaarid (0)