Salati retseptid
15. oktoober 2021, 07:52

Ahjus küpsetatud mündine riis koos feta ja granaatõunasalatiga

Ahjus küpsenud riis koos soolaka fetajuustu ja maitserikka magushapuka granaatõunasalatiga sobib iseseisvaks kergeks roaks või lisandiks praele. Oma pilkupüüdva välimusega passib roog peolaualegi. 

Koostisosad
4 dl Basmati riis
4 spl Või
1.5 tl Sool
10 tk Mündioks
250 g Feta juust
Õli vormi määrimiseks


GRANAATÕUNASALAT
1 dl Kreeka pähklid
1.5 dl Granaatõunaseemned
1.5 dl Rohelised kivideta oliivid
0.5 dl Hakitud mündilehed
0.5 dl Hakitud petersellilehed
1 dl Oliiviõli
1 spl Granaatõuna-, viinamarja- vm meelepärane siirup
1 tk Küüslauguküüs
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 225 kraadini. Pane riis õliga määritud ahjuvormi. Sega hulka väikesteks kuubikuteks lõigatud või ja sool. Vala vormi 7 dl kuuma vett ja pane peale mündioksad.

2. Kata vorm tihedalt fooliumiga. Küpseta 30–35 minutit kuni vesi on riisi imendunud ja riis pehme.

3. Rösti pähklid kuival pannil, lase jahtuda ja haki jämedalt. Sega pähklid, granaatõunaseemned, jämedalt hakitud oliivid, hakitud mündi- ja petersellilehed, õli, siirup ja purustatud küüslauk. Maitsesta soola ja pipraga.

4. Võta vorm ahjust ja sega riis kahvliga kohevaks. Lao peale 5 mm paksusteks viiludeks lõigatud feta juust. Pane ahju tagasi ja küpseta veel 8-10 minutid või kuni juust on äärtest õrnalt pruunistunud.

Serveeri granaatõunasalatiga.