Toiduuudised

Artikkel ilmus ajakirja Nipiraamat  2021. aasta oktoobrinumbris

OHHOO! Kas oled maitsnud sorgot? 

Nipiraamat, 12. oktoober 2021 16:25

Sorgo

Foto: Panthermedia/Scanpix

Kesk-Aafrikast pärinev sorgo on kõrreliste perekonda kuuluv taim.  Selle mahedamaitselisi teri kasutatakse kuumtöödelduna toiduks, aga ka etanooli tootmiseks ja loomasöödaks.

Sorgo on riisi, maisi, nisu ja odra järel maailmas lausa viies enim kasvatatav teravili, kuid meie toidulauale on see jõudmas alles nüüd.

Söö keedetud sorgot riisi, kuskussi, tatra või kinoa asemel prae kõrval või lisa seda pajaroogadesse, segasalatitesse või suppidesse.

Õhitud sorgo teradest saad popkornisarnase näksi. Piimaga hautatud sorgopuder, näiteks kaneeliste õunatükkidega, on aga imehea soojendav talvine hommikusöök.

Sorgo on kiudainerikas, kergesti seeditav ja gluteenivaba. Tasub proovida!

Samal teemal

11.02.2017
Ladina-Ameerikast pärit liblikas õgib Aafrikas saagi ära
14.09.2016
KAS TEADSID ÜLDSE SELLEST? Vaata, mis on laktoosi- ja gluteenitalumatusele sageduse poolest kohe järgmisel kohal!
25.04.2016
Toekad tegijad – kruubid ja tangud