Sorgo

Foto: Panthermedia/Scanpix
Toiduuudised
12. oktoober 2021, 16:25

Artikkel ilmus ajakirja Nipiraamat  2021. aasta oktoobrinumbris

OHHOO! Kas oled maitsnud sorgot?

Kesk-Aafrikast pärinev sorgo on kõrreliste perekonda kuuluv taim.  Selle mahedamaitselisi teri kasutatakse kuumtöödelduna toiduks, aga ka etanooli tootmiseks ja loomasöödaks.

Sorgo on riisi, maisi, nisu ja odra järel maailmas lausa viies enim kasvatatav teravili, kuid meie toidulauale on see jõudmas alles nüüd.

Söö keedetud sorgot riisi, kuskussi, tatra või kinoa asemel prae kõrval või lisa seda pajaroogadesse, segasalatitesse või suppidesse.

Õhitud sorgo teradest saad popkornisarnase näksi. Piimaga hautatud sorgopuder, näiteks kaneeliste õunatükkidega, on aga imehea soojendav talvine hommikusöök.

Sorgo on kiudainerikas, kergesti seeditav ja gluteenivaba. Tasub proovida!