Tiina Lebane 18. oktoober 2021 06:35
Kui juba kõrvitsa lahti lõikad, siis jätkub sellest paljude roogade jaoks. Üks variant on kasutada seda tomati asemel makaronikastmes. Kõrvitsaga sobib hästi mõni tugevamaitseline ürt, nagu rosmariin, salvei või basiilik.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Puhastatud kõrvits
250 g Sarvekesed või muud makaronid
3 tk Küüslauguküüs
Õli praadimiseks
2 tk Värske rosmariinioks
Sool
Pisut suhkrut
Värskelt jahvatatud must pipar peale
1 tk Keskmine sibul

Valmistamine

Vega, taimne

1. Lõika kõrvits väikesteks tükkideks ja pane 0,5 l veega keema. Keeda u 10 minutit või kuni kõrvits on täiesti pehme. Jäta kõrvits u 3 dl keeduvee sisse ja tõsta kõrvale.

2. Vahepeal pane makaronid teises potis soolases vees keema. Keeda peaaegu pehmeks (al dente), vala vesi ära ja hoia makaronid kuni serveerimiseni kaane all soojas.

3. Puhasta sibul ja küüslauguküüned ning haki peeneks, haki ka rosmariinilehed. Kuumuta pannil veidi õli ja prae hakitud segu hästi pehmeks. Vala segu pannilt kõrvitsatükkidele ja tambi pudrunuiaga või püreesta saumikseriga ühtlaseks. Maitsesta soola ja vähese suhkruga.

4. Vala kaste makaronidele ja sega korralikult läbi. Serveerides jahvata peale musta pipart ja kui soovid, lisa ka värsket rosmariini.