Coleslaw
Foto: Evelin IlvesEVELIN ILVESE KOKAKOOL | Kolme kapsa kirju-mirju coleslaw (3)
Lihtne värviline värske toit rõõmustab nii keha kui meelt. Proovin ikka taldrikule eri värve sättida ning tunnen iga kord, kui tore on süüa midagi, mis samas ka silma rõõmustab.
Nii ostsin nädalavahetusel turult kolme sorti ning nelja eri värvi kapsaid ning mõned kollased, valged, oranžid ja lillad porgandid ning meisterdasin ühe eriti kauni versiooni meie lapsepõlvest tuttava kapsa-porgandi salatist, mis rahvusvahelises gastronoomias kannab meilegi tuttavat nime: coleslaw. Jagan teiega rõõmuga täna seda retsepti.
Niisiis:
Vaja läheb:
100g punast peakapsast, jämedalt riivitud
100 valget peakapsast, jämedalt riivitud
50 g rohelist ja/või lillat lehtkapsast, peeneks hakitud
250g värvilisi porgandeid, jämedalt riivitud
Kastmeks:
3 spl head majoneesi
3 spl hapukoort
1 spl Extra Virgin oliiviõli
Maitsestamiseks meresoola, näpuotsaga suhkut või vahtrasiirupit, natuke sidrunimahla või õunaäädikat, valget pipart.
Tee nii:
Sega riivitud köögiviljad omavahel õrnalt segamini. Valmista salatikaste ja kalla salatile. Sega ning jäta vähemalt pooleks tunniks külmikusse õhukindlalt suletuna maitsestuma. Kõige tummisem maitse saabub aga järgmisel päeval. Salat sobib ideaalselt liha-ja kalaroogade kõrvale, niisama nautimiseks või isegi võileiva katteks. Ja on ilus nii ihule kui hingele. Head rõõmustamist!
Armastust teie südameisse ja padadesse!
Evelin
Kommentaarid