Toiduuudised

LASE FANTAASIAL LENNATA | Tippkokk: „Ahjuroog pole mõni tiramisu, mida täpselt retsepti järgi pead tegema.“ 

Kersti Eero, 11. oktoober 2021 15:11
Foto: Kollaaž, pildid Erlis Schönberg

„„Ahjuroog pole ainult mugav õhtusöök perele, vaid ka suurepärane pidusöök külalistele. Pealegi pole see mõni tiramisu, mida täpselt retsepti järgi pead tegema,“ kinnitab Resto Linn maitsemeelelahutaja Erlis Schönberg, et täpsed kogused ja vahekorrad paneb paika vormi suurus. Ta usub, et järgnevates retseptides on mänguruumi piisavalt ja miks mitte ahjupoti asemel kasutada sügisel hoopis kõrvitsat. Ning kindlasti tasub ka külalistele toit potiga lauale panna.

„Kui peres enamik ikka brokolit ei söö, siis ei pea ju seda brokolit panema,“ püüab Erlis oma sõnul pakkuda pigem ideid, mida ahjus valmistada võiks. „Aga kindlasti tuleb kuuma vormi ahjust välja võttes olla väga ettevaatlik ja panna see spetsiaalsele kuumaalusele, et pärast poleks lõikelaual või köögimööblil sissepõlenud rante,“ ütleb kokk, kes pärast kolme suve Hiiumaal aitab nüüd Viljandis Resto Linn käekirja kujundada.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

04.10.2021
KOGUPERE AHJUROOG: kartuli-lihapallivorm
08.02.2021
KÕIK KORRAGA AHJU | Pille Endeni nipid, kuidas valmib maitsev söök minutitki pliidi ees passimata
04.01.2020
Ahjuroad: päästavad pliidi ääres passimisest, aga vajavad valmimiseks aega