Tiina Lebane 21. oktoober 2021 07:26
Kui toores lillkapsas pole meelt mööda, siis lühike kuumutamine jätab köögiviljad just parajalt värskeks, värviliseks ja krõmpsuks. Karripulber käib traditsiooniliselt lillkapsaga kokku India köögis ning annab hea maitse ka salatikastmele.  

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Suur lillkapsas (u 700g)
150 g Suhkruherned
Sool
Must pipar
4 tk Sibulavars
3 spl Paks majonees
200 g Hapukoor
2 tl Sinep
1 tl Karripulber
0.5 tk Värske sidrun

Valmistamine

1. Eralda lillkapsas suupärasteks õisikuteks. Poolita hernekaunad. Aja potis vesi keema, lisa 0,5 tl soola ja lillkapsaõisikud ning keeda 3–4 minutit. Lisa potti ka hernekaunad ja keeda veel u 2 minutit. Vala kõik sõelale, loputa külma veega ja jäta nõrguma.

2. Haki sibulavarred. Sega kastmeks majonees ja hapukoor ning maitsesta sinepi, karripulbri ja soola-pipraga. Pane lillkapsas, herned ja hakitud sibul vaagnale ja tõsta lusikashaaval kastet peale. Lõika sidrun sektoriteks ja pigista kõige peale veidi sidrunimahla.