Küpsetised
24. oktoober 2021, 14:37

NII LIHTNE! Singi-juusturoosid

Lihtsast pitsatainast saad hõrgud singi-juustutäidisega saiakesed. Nipp on see, et või, millega “roosid” enne ahju panemist üle valad, imendub küpsemise ajal altpoolt tainasse. See on ka põhjus, miks saiakesed jäävad pealt üpris heledad, kuid küpsevad ikkagi pehmeks ja võiseks.

Koostisosad
TAINAS
2 dl vett
25 g pärmi
0,5 tl soola
5 dl nisujahu
2 sl oliiviõli
TÄIDIS
2 pk inglispärast toorsuitsupeekonit (kokku 330 g)
200 g õhukeselt viilutatud juustu
PEAKE
100 g võid
1 sl sinepit
1 sl mooniseemneid

Valmistamine

12 tk

1. Taina tegemiseks soojenda vesi umbes 40 kraadini. Vala kaussi, lisa pärm ja hõõru vedelaks. Lisa ka sool. Lisa jahu osade kaupa ja kogu aeg segades, lõpuks lisa oliiviõli ja sõtku tainasse. Tõsta tainas sooja kohta ja lase kerkida ligi kahekordseks.

2. Puista küpsetuspaberilehele veidi jahu ja rulli tainas paberi ulatuses lahti, nii et saad sirgete servadega ristküliku. Kata peekoni- ja juustuviiludega kogu tainapind. Keera tainas küpsetuspaberi abiga tihedalt rulli ja lõika rull 12 viiluks. Tõsta viilud küpsetuspaberiga kaetud või võiga määritud pirukavormi.

3. Pane ahi 180 kraadi peale sooja. Sulata või ning sega hulka sinep ja mooniseemned. Jaga lusikaga tõstes viiludele. Küpseta 35–40 minutit. Arvesta, et tainas jääb ka küpsenult üsna hele, nii et ära lisa kuumust ega küpseta üle.

4. Hoia “roose” 15–20 minutit küpsetusvormis, et kogu või jõuaks tainasse imenduda. Söö soojalt.