Tiina Lebane 23. oktoober 2021 13:38
Sügisel, kui eestimaine küüslauk on mahlane ja väge täis, on õige aeg seda talviseks delikatessiks valmistada. Tugeva maitsega rosmariin sobib magusapoolsesse marinaadi hästi, aga kui oled siiani kahelnud, kas estragonil on kohta sinu maitseaineriiulil, siis proovi seda ürti meemarinaadis ja üllatud! 

Koostisosad
6 tk Suur küüslaugupea
Vesi keetmiseks
MARINAAD
2 dl Vesi
1 dl Valge veini äädikas
3 spl Mesi
1 tl Kuivatatud (või 2 tl värkset hakitud) rosmariini
12 tk Rohelise pipra tera
0.5 tl Sool

Valmistamine

2 väikest purki

1. Eralda küüslauguküüned, kuid ära koori neid. Pane küüslaugud potti ja vala peale nii palju vett, et need oleksid kaetud. Kuumuta keemiseni ja keeda madalal kuumusel kuni 5 minutit (kui keedad kauem, küpsevad küüslaugud liiga pehmeks ja võivad puruneda, kui neid hiljem koorest välja pigistad).

2. Vala keeduvesi ära, tõsta küüslaugud sõelale ja loputa külma veega, et küpsemine lakkaks.

3. Pigista nõrutatud küüslaugud koore seest välja ja pane puhastesse purkidesse.

4. Mõõda marinaadiained potti, kuumuta keemiseni ja vala kohe purkidesse. Sule kaaned, lase maha jahtuda ja säilita jahedas.