Koostisosad
6 tk Suur küüslaugupea
Vesi keetmiseks
MARINAAD
2 dl Vesi
1 dl Valge veini äädikas
3 spl Mesi
1 tl Kuivatatud (või 2 tl värkset hakitud) rosmariini
12 tk Rohelise pipra tera
0.5 tl Sool
Valmistamine
2 väikest purki
1. Eralda küüslauguküüned, kuid ära koori neid. Pane küüslaugud potti ja vala peale nii palju vett, et need oleksid kaetud. Kuumuta keemiseni ja keeda madalal kuumusel kuni 5 minutit (kui keedad kauem, küpsevad küüslaugud liiga pehmeks ja võivad puruneda, kui neid hiljem koorest välja pigistad).
2. Vala keeduvesi ära, tõsta küüslaugud sõelale ja loputa külma veega, et küpsemine lakkaks.
3. Pigista nõrutatud küüslaugud koore seest välja ja pane puhastesse purkidesse.
4. Mõõda marinaadiained potti, kuumuta keemiseni ja vala kohe purkidesse. Sule kaaned, lase maha jahtuda ja säilita jahedas.
Kommentaarid (0)