Soolakaramellitäidisega õunapirukad
Foto: Kristi RebaneArtikkel ilmus ajakirja Nipiraamat 2021. aasta oktoobrinumbris
VAID VIIS KOOSTISOSA | Soolakaramellitäidisega õunapirukad
Nende mahlaste soolakaramellitäidisega õunapirukate valmistamiseks ei ole tainast vaja ei segada ega sõtkuda. Täidis on keeratud kavalalt hoopis lavaši vahele!
Vaja läheb (neljaks õunapirukaks):
120 g kandilist täisteralavašši
2 õuna
1 dl keedetud kondenspiima
2 sl võid
⅓ tl soolahelbeid
Valmista õunapirukaid nii:
1. Lõika mõlemad pakis olevad lavašid pooleks, nii et saad kokku neli piklikku riba.
2. Puhasta õunad ja haki kuubikuteks.
3. Soojenda kondenspiima paksu põhjaga potis, kuni see muutub vedelamaks. Lisa siis soolahelbed ja õunakuubikud ning sega läbi.
4. Tõsta iga lavaširiba ühte otsa 2−3 sl õunatäidist, keera üks nurk üle täidise. Seejärel voldi saadud kolmnurka mööda saiariba veel kaks korda. Tõsta kolmnurkne pirukas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, lahtine serv allpool. Valmista nii kõik neli pirukat.
5. Pintselda saiakesed üle sulavõiga. Seejärel küpseta õunasaiu 200kraadises ahjus 17–20 minutit, kuni nende pealispind on helekuldne.
Hõrgutised valmivad 40 minutiga!
Kommentaarid (0)