Soolakaramellitäidisega õunapirukad

Foto: Kristi Rebane
Toiduuudised
14. oktoober 2021, 12:41

Artikkel ilmus ajakirja Nipiraamat  2021. aasta oktoobrinumbris

VAID VIIS KOOSTISOSA | Soolakaramellitäidisega õunapirukad

Nende mahlaste soolakaramellitäidisega õunapirukate valmistamiseks ei ole tainast vaja ei segada ega sõtkuda. Täidis on keeratud kavalalt hoopis lavaši vahele!

Vaja läheb (neljaks õunapirukaks):

  • 120 g kandilist täisteralavašši

  • 2 õuna

  • 1 dl keedetud kondenspiima

  • 2 sl võid

  • ⅓ tl soolahelbeid

 

Valmista õunapirukaid nii:

1. Lõika mõlemad pakis olevad lavašid pooleks, nii et saad kokku neli piklikku riba.

2. Puhasta õunad ja haki kuubikuteks.

3. Soojenda kondenspiima paksu põhjaga potis, kuni see muutub vedelamaks. Lisa siis soolahelbed ja õunakuubikud ning sega läbi.

4. Tõsta iga lavaširiba ühte otsa 2−3 sl õunatäidist, keera üks nurk üle täidise. Seejärel voldi saadud kolmnurka mööda saiariba veel kaks korda. Tõsta kolmnurkne pirukas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, lahtine serv allpool. Valmista nii kõik neli pirukat.

5. Pintselda saiakesed üle sulavõiga. Seejärel küpseta õunasaiu 200kraadises ahjus 17–20 minutit, kuni nende pealispind on helekuldne.

Hõrgutised valmivad 40 minutiga!