Toiduuudised

Artikkel ilmus ajakirja Nipiraamat  2021. aasta oktoobrinumbris

VALMIB VAID TUNNIGA! Toitvad bataadilaevukesed 

Kristi Rebane, 7. oktoober 2021 10:36

Toitvad bataadilaevukesed

Foto: Kristi Rebane

Oktoobripimeduse peletamiseks too toidulauale rubiinpunased granaatõunaseemned, kärts koriander ja säravvalge feta. Kõike seda säti koos hoidma sügavoranž bataat. Laevukesed sobivad hästi nii iseseisvaks kergeks eineks kui ka praelisandiks.

Roog valmib 1 tunniga!

Vaja läheb (neljale):

  • 3 väiksemat ühesuurust bataati

  • 200 g konserveeritud kikerherneid

  • 200 g kõvemat (lambapiima)fetat

  • ½ granaatõuna seemned

  • punt värsket koriandrit või peterselli

  • 2−3 sl oliiviõli

 

Maitseainesegu kikerhernestele:

  • 1 tl jahvatatud vürtsköömneid

  • 0,5 tl jahvatatud koriandrit

  • 0,5 tl jahvatatud paprikat

  • soola-pipart

 

Valmista bataadilaevu nii:

1. Bataatide küpsetamiseks pese need kõigepealt harjaga üle. Lõika bataatidelt otsad maha ja pikkupidi pooleks. Piserda lõikepinnale oliiviõli. Seejärel rösti bataate ahjuplaadil 170kraadises ahjus pöördõhurežiimil 30–40 minutit, kuni bataadi sisu on enam-vähem pehme.

2. Enne kikerherneste maitsestamist loputa need sõelal ja nõruta. Sega maitseained omavahel ning seejärel kikerherneste ja 1 sl oliiviõliga. Vala kikerherned ahjuplaadile bataatide kõrvale ja rösti neid koos veel 10 minutit. Võta ahjuplaat ahjust välja, kuid jäta ahi veel sisse, tõstes ahju kuumuse 200 kraadini.

3. Tõmba bataatide viljaliha lusikaga keskelt kohevamaks, tõsta bataadi sisse röstitud kikerherned ja sega need läbi.

4. Murenda laevukestele peale juust, siis tõsta veel mõneks minutiks ahju. 

5. Puhasta granaatõun ja haki koriander või petersell. Enne serveerimist puista bataadilaevukesed üle granaatõunaseemnete ja hakitud maitserohelisega.