Toitvad bataadilaevukesed
Foto: Kristi RebaneArtikkel ilmus ajakirja Nipiraamat 2021. aasta oktoobrinumbris
VALMIB VAID TUNNIGA! Toitvad bataadilaevukesed
Oktoobripimeduse peletamiseks too toidulauale rubiinpunased granaatõunaseemned, kärts koriander ja säravvalge feta. Kõike seda säti koos hoidma sügavoranž bataat. Laevukesed sobivad hästi nii iseseisvaks kergeks eineks kui ka praelisandiks.
Roog valmib 1 tunniga!
Vaja läheb (neljale):
3 väiksemat ühesuurust bataati
200 g konserveeritud kikerherneid
200 g kõvemat (lambapiima)fetat
½ granaatõuna seemned
punt värsket koriandrit või peterselli
2−3 sl oliiviõli
Maitseainesegu kikerhernestele:
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
0,5 tl jahvatatud koriandrit
0,5 tl jahvatatud paprikat
soola-pipart
Valmista bataadilaevu nii:
1. Bataatide küpsetamiseks pese need kõigepealt harjaga üle. Lõika bataatidelt otsad maha ja pikkupidi pooleks. Piserda lõikepinnale oliiviõli. Seejärel rösti bataate ahjuplaadil 170kraadises ahjus pöördõhurežiimil 30–40 minutit, kuni bataadi sisu on enam-vähem pehme.
2. Enne kikerherneste maitsestamist loputa need sõelal ja nõruta. Sega maitseained omavahel ning seejärel kikerherneste ja 1 sl oliiviõliga. Vala kikerherned ahjuplaadile bataatide kõrvale ja rösti neid koos veel 10 minutit. Võta ahjuplaat ahjust välja, kuid jäta ahi veel sisse, tõstes ahju kuumuse 200 kraadini.
3. Tõmba bataatide viljaliha lusikaga keskelt kohevamaks, tõsta bataadi sisse röstitud kikerherned ja sega need läbi.
4. Murenda laevukestele peale juust, siis tõsta veel mõneks minutiks ahju.
5. Puhasta granaatõun ja haki koriander või petersell. Enne serveerimist puista bataadilaevukesed üle granaatõunaseemnete ja hakitud maitserohelisega.
Kommentaarid (0)