Foto: Jana Olesk
Toiduuudised
9. oktoober 2021, 11:56

Artikkel ilmus ajakirja Nipiraamat  2021. aasta oktoobrinumbris

HOIDISTA TALVEKS! Tšilli-küüslaugumoos

See on üks särtsakas ja eriti kauni värviga moos, mis sobib nii juustuvaagna kui ka lihaliua kaaslaseks. Krehvtine lisand annab sulle ka seestpoolt sooja ja turgutab immuunsüsteemi.

Vaja läheb:

800 g tomatit

400 g punast paprikat

4−6 tšillipipart

600 g suhkrut

2 tl soola

1 tl jahvatatud pipart

6−8 küüslauguküünt

1 tl 30%-list äädikat

 

Keeda tšillimoosi nii:

1.     Pese ja tükelda tomatid, paprikad ning tšillid. Tšillikogus vali arvestades oma tšillikaunade teravust. Vahel on tšillikaunad väga mahedamaitselised, kuid mõnikord võtavad lausa hingetuks.

2.     Pane tomat, paprika ja tšilli potti ning lisa kohe ka suhkur, sool ja pipar. Keeda vilju madalal kuumusel, kuni kõik on pehme.

3.     Püreesta keedus saumikseriga ühtlasemaks. Siis aseta pott uuesti tulele ja lisa potti läbiküüslaugupressi surutud küüslauk. Keeda püreed 5 minutit, kõige lõpuks lisa äädikas.

4.     Jaga moos eelnevalt steriliseeritud purkidesse ja sulge õhukindlalt.

Retsepti järgi saad 8–9 väikest purki tšillimoosi!

Sobivad ka teist värvi paprikad!

Hoidisesse sobivad kõiksugu paprikad. Punaste viljadega jääb moosi värv kõige ilusam.