Taimetoidu retseptid

MAITSERIKAS ARGITOIT | Aedoad mesise sibulaga 

Tiina Lebane, 11. oktoober 2021 09:30

Mahedad aedoad on head ka lihtsalt või ja soolaga, aga lisades sibula kirbet mahlakus, pipra teravust ja mee magusust, on tulemuseks tõeliselt maitsev köögiviljaroog. Söö koos hea juuretisesaiaga iseseisva toiduna või paku lisandiks (linnu)liha kõrvale. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
400 g aedube
1 tl soola
vett keetmiseks
20 g võid
2 punast sibulat
1 tl rohelise pipra teri
4 sl vedelat mett

Valmistamine

Taimne

1. Lõika aedubade varreotsad ära. Aja potis keema veidi vett, lisa sool ja blanšeeri aedube 3–4 minutit. Vala keeduvesi ära, lisa potti või ja raputa ube kaane all, et kõik oleksid võiga kaetud. Jäta kaane alla sooja.

2. Koori sibulad ja haki võimalikult peeneks. Lisa uhmris purustatud rohelise pipra terad ja mesi ning sega läbi. Tõsta kuumad oad serveerimisalusele ja kata sibula-meeseguga. Söö kohe.