Tiina Lebane 6. oktoober 2021 07:02
Õunarohkel sügisel tasub ubinaid ka soolastesse toitudesse üllatuseks panna. Täpselt nii ma tegingi ja üllatus on tõesti hea, sest magushapud õunad klapivad mahedamaitselise kanalihaga suurepäraselt. Pisut mett peekonil hoiab selle mahlase ja annab küpsedes ahvatleva värvi. Lisandiks pane teise vormi küpsema kartulisektorid või prae need pannil kuldseks.  

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
15 minutit + 45–50 minutit ahjus

Koostisosad
400 g Kanafilee
1 tl Sool
3 tk Suur õun
1 pk Ameerikapärane toorsuitsupeekon (150g)
2 spl Vedel mesi
0.5 dl Kuum vesi

Valmistamine

1. Lõika fileed umbes sentimeetripaksusteks viiludeks. Koori ja puhasta õunad ning lõika u 2 cm paksusteks viiludeks.

2. Tõsta ahjuvormi kiht lihaviile ja puista veidi soola peale, lihale tõsta õunaviile. Jaga kõik liha- ja õunaviilud vormi. Kata tihedalt õhukeste peekoniviiludega ja nirista vedelat mett peale. Küpsemiseks vajalikuks vedelikuks vala vormi veidi kuuma vett. Arvesta, et ka lihast ja õuntest hakkab vedelikku eralduma, nii et kui sa kastmest suurt ei hooli, siis lisa vett pigem vähe.

3. Küpseta 180-kraadises ahjus 45–50 minutit. Paku kõrvale ahju- või pannikartuleid.