Tiina Lebane 7. oktoober 2021 07:40
Hea võileib on toitev ja maitsev ning väärib kindlalt kohta päeva menüüs. Tee kala-munakate valmis ja näed, kui hea on seda koos leiva-saiaviiluga endale eineks kaasa võtta või koolist-töölt tulijal esimeseks näljakustutajaks süüa. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
4 tk Suur leiva- või saiaviil
150 g Õrnsoolalõhe
3 spl Hakitud murulauk
2 tk Keedetud muna
1 dl Hapukoor
1 tl Mesi
Sidrunimahl
Soolahelbed
Soovi korral krevetid

Valmistamine

1. Lõika lõhe õhukesteks viiludeks ja need omakorda peenikesteks ribadeks. Lisa maitseks värsket hakitud murulauku.

2. Koori keedetud munad ja peenesta kahvliga. Lisa munapurule hapukoor, mesi ja maitse järgi sidrunimahla. Sega hulka ka kalaribad koos murulauguga.

3. Rösti leiva- või saiaviilud ja jaga muna-kalakate peale, puista üle soolahelveste ja murulauguga. Kui soovid, lisa ka krevette.