Kollaaž

Foto: 9x Jaan Heinmaa
Toiduuudised
2. oktoober 2021, 08:23

IGA ROA PÄIKE | Kollane kaunitar kõrvits inspireerib kokkama

Kõrvits on muusa igale kokkajale, oma kauni kollase värvi ja maheda maitsega inspireerib see looma üha uusi roogi. Ammu on möödas aeg, kui kõrvits pandi vaid äädikaga purki, et see saaks ilutseda verivorstide ja seaprae kaaslasena, või oli värviandjaks magusas kõrvitsa-mannasupis. Nüüdseks on see vili tõusnud teenitult toorainete hierarhias kõrgele ja väärikale kohale.

Sügisel, kui hakkab kummitama öökülmaoht, tuleb kõrvitsad tuppa tuua. See, kui suureks ja kui palju kevadel mulda pandud seemnetest kõrvitsaid on kasvanud, võib-olla paras üllatus. Üllatusele järgnev küsimus, mida nendega teha, tekitab aga peavalu. Sestap tasub peale kõrvitsa tuppa toomist hulganisti retsepte välja otsida. Kõrvits on oma maheda maitse ja mahlase konsistentsiga ideaalne koostisosa kõikvõimalikes roogades.

Edasi lugemiseks: