Kollaaž
Foto: 8x Jaan Heinmaa18. oktoober 2021, 09:09
Artikkel ilmus ajakirjas Kodukiri 2021. aasta oktoobrinumbris
PAEPEALSED MAITSED | Kodused toidud Põhja Eesti toorainest ehk kartulist odrast ning kalast. Ja viinast
Kestab Põhja-Eesti maitsete aasta „Paepealsed maitsed“. Sel meie põhjapoolsel kivisel pinnal on aegade vältel olulised toiduained olnud kartul, oder, kala. Ja viin. Kartul on laual olnud igapäevaselt, odrajahust ja -tangudest valmistati putru, körti ja kakke, kala oli tihe leivakõrvane ja viin tähtis kaubaartikkel. Neist annab ka praegu põnevaid roogi valmistada. Proovime koos!
Porgandi-kohupiimakarask karamellise võiga
Edasi lugemiseks:
Tellimus olemas? Logi sisse
Kommentaarid (0)