Rebitav kõrvitsa-kaneelisai
Foto: Jaan HeinmaaHITIHOIATUS! Rebitav kõrvitsa-kaneelisai on mahlakas, värvikas ja maitsev
Kõrvits on imeline vili, mida annab sajal moel kasutada – küpsetada, hautada, praadida, aga ka toorelt tarbida – panna näiteks smuutisse. Toores kõrvits on eriti kasulik. Küpsetistele annab kõrvits mahlakust, pehmust ja kauni kollase värvi.
Rebitav kõrvitsa-kaneelisai
16 tk
Valmistusaeg 30 minutit + kerkib u 70 minutit + ahjus u 55 minutit
200 g kõrvitsat
2 sl sulatatud võid
0,5 dl pruuni suhkrut
1 tl jahvatatud kaneeli
0,5 tl soola
1 muna
6 dl nisujahu
1 pakk (11 g) kuivpärmi
1 dl piima
õli vormide määrimiseks
Täidis:
100 g võid
2 tl jahvatatud kaneeli
3 dl pruuni suhkrut
Glasuur:
1 sl piima
2 dl tuhksuhkrut
Kuumuta ahi 220 kraadini. Tükelda koorega kõrvitsatükk 3–4 väiksemaks tükiks ja pane ahjuplaadile või -vormi. Küpseta 25–27 minuti jooksul pehmeks. Võta ahjust ja eemalda koor, viljaliha püreesta.
Pane kaussi sulatatud või, kõrvitsapüree, pruun suhkur, kaneel ja sool ning klopi ühtlaseks. Klopi hulka ka muna, lisa jahu ja kuivpärm. Sega läbi, lisa käesoe piim ning sõtku, kuni tainas käte ja kausi küljest lahti lööb. Kata kauss rätiga ja lase 10 minutit seista.
Täidiseks hõõru pehme või, kaneel ja pruun suhkur pastalaadseks määrdeks. Määri 2 üheliitrist keeksivormi õliga.
Rulli tainas 0,5 cm paksuseks plaadiks, u 40 x 25 cm. Määri sellele või-suhkru-kaneelisegu ühtlase kihina peale. Lõika pikuti 4 ribaks. Tõsta ribad üksteise otsa ja lõika 6–7 ruuduks. Saadud ruudud pane püsti vormidesse. Kata rätiga ja lase umbes tund aega kerkida (kuni maht on kahekordne).
Kuumuta ahi 175 kraadini ja küpseta 30 minutit, kuni saiad on kuldpruunid. Lase jahtuda. Glasuuriks sega kokku suhkur ja piim ning nirista saiadele. Serveeri soojalt.
Rebitav kõrvitsa-kaneelisai
Foto: Jaan Heinmaa
Kommentaarid (0)