Kala teha pole sugugi keeruline, julgustavad meie tippkokad Eestis kasvatatud kala sööma.

Foto: Robin Roots
Toiduuudised
30. september 2021, 16:19

KAS KOHALIKKU KALA JÄTKUB? Mida kasvatatakse Eestis kalakasvandustes kõige rohkem ja mida kõige vähem?

Juhtimaks tähelepanu kohalikule maitsvale ja tervislikule kalale, kostitasid tippkokad lõppeval kalanädalal meedikuid angersägast, tuurast, vikerforellist, karpkalast ja angerjast valmistatud roogadega. Kas kohalikku värsket kala jätkub ikka piisavalt, teab Risto Kalda Tartu ülikooli kalanduse teabekeskusest.

Septembri kui Eesti toidu kuu raames oli lõppeval nädalal au sees kala. Kuuendat korda toimunud kalanädala mõte on tutvustada kohalikku värsket kasvanduskala ja sestap pakkus Tartu ülikooli kalanduse teabekeskus koos Eesti peakokkade ühendusega tervishoiutöötajatele kalalõunaid. Tippkokad kostitasid meedikuid angersägast, tuurast, vikerforellist, karpkalast ja angerjast valmistatud roogadega. Kõige rohkem kasvatatakse meil vikerforelli ja kõige vähem Aafrika angersäga.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99