Toiduuudised
24. september 2021, 12:48

KALANÄDALA TÄHED: tee karpkala nagu tippkokk Juhan Heinsalu

Aga miks mitte rikastada oma kodustki toidulauda värske kalaga? Näiteks valmistades karpkala samamoodi kui tippkokk Juhan Heinsalu seda täna Järvamaa haiglas tegi.  

Eesti toidu kuu raames toimuval kalanädalal pakkus Tartu Ülikooli Kalanduse Teabekeskus koostöös Eesti Peakokkade Ühendusega sel aastal kalalõunaid tervishoiutöötajatele. Kuuendat korda toimuval kalanädalal pakuti roogi angersägast, tuurast, vikerforellist, karpkalast ja angerjast. Täna valmistas restorani Mimosa peakokk Juhan Heinsalu Järvamaa haiglas karpkala ja serveeris seda lillkapsa-carbonaraga.

Karpkalarull lillkapsa-carbonaraga

neljale  

Vaja läheb: 1 karpkalafilee (ca 600 g), 800 g lillkapsast, 200 g peekonit, 300 g vahukoort, 4 muna (4 munakollast ja 1 munavalge), 100 g riivjuustu, soola, pipart.

Valmistamine: Puhasta karpkalafilee, aga nahk jäta alles.  Lase filee läbi hakklihamasinast, maitsesta soola ja pipraga. Lisa fileemassile juurde 1 munavalge ja sega ühtlaseks. Laota segu karpkala nahale ja keera koos kilega rulli. Rullile pane ümber foolium ja tõsta siis pooleks tunniks 110kraadisesse ahju küpsema.

Samal ajal puhasta lillkapsas väikesteks õisikuteks ja blanšeeri poolpehmeks.

Lõika peekon peenteks ribadeks ja prae poti põhjas kuldseks. Lisa vahukoor ja kuumuta keemiseni. Vala peekoni-koore segu soojale lillkapsale. Lisa ka soola ja pipraga lahti klopitud munakollased ning sega hoolikalt läbi.

Serveeri karpkalarull lillkapsa-carbonaraga, raputa üle riivitud juustuga.

Allikas: Mimosa peakokk Juhan Heinsalu