Foto: Pildid: facebook.com/saarehaigla
Toiduuudised
21. september 2021, 16:00

KALANÄDALA TÄHED: tee vikerforelli nagu tippkokk Inga Paenurm

Aga miks mitte rikastada oma kodustki toidulauda värske kalaga? Näiteks valmistades vikerforelli samamoodi kui endine presidendi kokk Inga Paenurm seda täna Kuressaares tegi.

Eesti toidu kuu raames toimuval kalanädalal pakub Tartu Ülikooli Kalanduse Teabekeskus koostöös Eesti Peakokkade Ühendusega sel aastal kalalõunaid tervishoiutöötajatele. Kuuendat korda toimuval kalanädalal pakutakse roogi angersägast, tuurast, vikerforellist, karpkalast ja angerjast.

Küpsetatud vikerforell tatra-oa salatiga sidrunheina kastmes

Vaja läheb: vikerforelli fileed, soola, pipart, võid, värsket tilli.

Oa-tatra salat: pakk (400 g) külmutatud rohelist aeduba, 150 g tatart, 200 g lillkapsast, 2 tl kuivatatud küüslaugu pulbrit, 1 väike purk Põltsamaa kurgisalatit.

Sidrunheina kaste: 200 ml vahukoort, 1 lusikatäis kanapuljongit, 2 juppi sidrunheina (sobib ka praekapsas).  

Valmistamine: Puhasta forellifilee, maitsesta soola-pipra ja tilliga ning aseta võitatud kala ahjuplaadile. Küpseta 65kraadises ahjus 60 minutit.

Salati valmistamiseks tatar keema. Kuni tatar keeb, vala kuumale pannile külmutatud oad ning kuumuta neist välja suurem niiskus. Maitsesta oad küüslaugupulbri ning soola ja pipraga. Kalla oad kaussi, lisa väikesteks õisikuteks hakitud lillkapsas, keedetud tatar ja purgitäis kurgisalatit.

Kastme valmistamiseks pane potti vahukoor, lisa kanapuljong ja sidrunihein ning keeda tasasel tulel, kuni kaste pakseneb.

Kui sidrunheina käepärast pole, saab hapukad noodid kätte tavalisest praekapsast, mis tuleb enne kastmesse lisamist püreestada. Timmi kastet oma maitse järgi.