Kikerherne karri

Foto: Unsplash
Vegan toidud
19. september 2021, 07:40

EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Kiire kikerherne karri kookose ja lillkapsastega

Meie koduköökides põlatakse taimetoidu tegemist eelkõige arvatava töömahukuse pärast. Mis on aga suur müüt. Värvilised karrid, dalid ja muidu toredad pajaroad valmivad liharoogadest kiiremini ja köök ja nõud jäävad ka hiljem hulga puhtamaks. Kokkuvõttes on kõik see tegu tervisesõbralikum ja vähem ka töömahukam. Sestap jagan teiega täna – kui koduaiad ja turud on värvikirevuse hiigelvormis – üht vähem kui poole tunniga valmiva maitsva ja toitva kikerhernekarri retsepti.

Vaja läheb:

  • 800g leotatud ja pehmeks hautatud või konserveeritud kikerherneid (proovi ka musti – veelgi maitsvamad!)

  • 2 keskmist porgandit, õhukeselt viilutatud

  • 15 cm jupp värsket suvikõrvitsat, kuubikuteks tükeldatud

  • 2 mugulsibulat, hakitud

  • 4 küüslaugu küünt, hakitud

  • Peotäis lillkapsa õisikuid, parajaks tükeldatud

  • Peotäis brokoliõisikuid parajaks tükeldatud

  • 400 ml purk kookospiima

  • Praadimiseks head õli (näiteks seesami- või rapsiõli)

  • Maitsestamiseks: 1 tl jahvatatud koriandrit, 1 tl jahvatatud kuminit, 1 tl kuivatatud ingverit, 1 tl kurkumi, 0,5 tl tšillihelbeid, näpuga soola, terake suhkrut.

  • Kui on, võib soola asemel kasutada purustatud vetikaid või öko-puljongikuubikut.

  • Serveerimiseks maitserohelist, kui meeldib – maitsestamata jogurtit või hapukoort.

Tee nii:

Kuumuta sügavamal pannil õlis keskmisel kuumusel sibul ja küüslauk kuldseks. Seejärel lisa porgandiviilud ning kuumuta veel 5 minutit.

Nüüd on aeg kõik maitseained pannile raputada ja tasakesi läbi segada ning mõned minutid kuumutada.

Kalla kookospiim pannile ning sega köögiviljadega läbi. Kõige lõpus lisa lillkapsas, brokoli ja suvikõrvits, pane pannile kaas peale ning lase 10-15 min madalal kuumusel haududa.

Vajadusel lisa soola ning toit ongi valmis. Serveeri maitserohelise ja jogurtiga. Kui kõht väga tühi, keeda juurde riisi. Head nautimist!

Armastust teie südameisse ja padadesse!

Evelin