Toiduuudised

Ivo Linna: olen hämmastunud, kui kõva seeneaasta tänavu on, segi võib minna! (+ tema kuulsa marinaadi retsept) 

Kersti Eero, 26. september 2021 18:46

Ivo Linna

Foto: Robin Roots

„Olen hämmastunud, kui kõva seeneaasta tänavu on,“ ütleb armastatud laulja Ivo Linna. „Tegelikult oleks võinud metsas ikka täiesti peast segi minna. Olime seal kummalgi päeval võib-olla kaks tundi, siis oleks pidanud minema koju, kallama oma korvid tühjaks ja tulema tipa-tapa tagasi, aga kas ikka on vaja nii palju ahnitseda. Omal ajal sai isegi küla pealt tühje purke laenatud, et saaks kõik seened ära tehtud,“ naerab ta ja jagab Toidutares ka oma seente marineerimise retsepti.

„Käisin Muhus kaks päeva järjest seenel,“ tõdeb Linna, et selle aasta avalöögid on tehtud ega varja oma hämmastust, kui kõva seeneaasta tänavu on. Laias laastus on ta viimased viiskümmend aastat igal sügisel seenekorviga metsa läinud. „Sel aastal ma sattusin kuskil kaks ja pool nädalat tagasi (intervjuu toimus kolmapäeval ‒ toim) ilmselt väga õigetele päevadele. Ilm oli kuiv, aga enne ja pärast tuli väga palju vihma ning porgandiriisikad olid justkui üleöö tulnud. Väikesed ja puhtad, ainult väga üksikud olid ussitanud,“ ei mäleta armastatud laulja, et aastakümneid oleks nii puhtaid seeni saanud.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

17.08.2021
Kristjan Jõekalda: „Retsept on 25–26 pooleliitrise purgi oma, aga mina olen viimased aastad 50–55 purgi kaupa teinud.“