Toiduuudised

NÄDALA HOIDIS | Õunamoos killukese laimiga 

Ragne Värk, 25. september 2021 09:00

Õunamoos laimiga

Foto: Ragne Värk

Kui panna klassikalisele õunamoosile särtsu lisama hapukas laim, on tulemus imeline.

Kogus: 2 purki

Valmistamisaeg: 45 minutit

  • 600 g õunatükke

  • 75 g vett

  • 200 g suhkrut

  • 2 laimi riivitud koor ja mahl

Pane tükeldatud õunad (ära neid koori!) koos veega potti. Lase segul keema tõusta. Hauta õunad madalal kuumusel pehmeks. Kui õunad on nii pehmed, et saad need juba lusikaga püreeks segada, lisa suhkur, laimikoor ja mahl.

Kuumuta hoidis veel kord läbi, maitsesta lõplikult ja tõsta ettevalmistatud purkidesse.

Suhkrukogus oleneb õunte magususest!

Samal teemal

18.09.2021
NÄDALA HOIDIS | Vanakooli suvikõrvitsa-tomatisalat
11.09.2021
NÄDALA HOIDIS | Krehvtine tšillimarmelaad
04.09.2021
NÄDALA HOIDIS | Üks eriline õunaketšup
21.08.2021
NÄDALA HOIDIS | Ploomimoos musta tee ja sidruniga