Õunamoos laimiga

Foto: Ragne Värk
Toiduuudised
25. september 2021, 09:00

NÄDALA HOIDIS | Õunamoos killukese laimiga

Kui panna klassikalisele õunamoosile särtsu lisama hapukas laim, on tulemus imeline.

Kogus: 2 purki

Valmistamisaeg: 45 minutit

  • 600 g õunatükke

  • 75 g vett

  • 200 g suhkrut

  • 2 laimi riivitud koor ja mahl

Pane tükeldatud õunad (ära neid koori!) koos veega potti. Lase segul keema tõusta. Hauta õunad madalal kuumusel pehmeks. Kui õunad on nii pehmed, et saad need juba lusikaga püreeks segada, lisa suhkur, laimikoor ja mahl.

Kuumuta hoidis veel kord läbi, maitsesta lõplikult ja tõsta ettevalmistatud purkidesse.

Suhkrukogus oleneb õunte magususest!