Mesine kohupiima-purukook pohlade, martsipani ja Kreeka pähklitega
Foto: Kristi RebaneLOHUTUS LOLLUSE VASTU | Mesine kohupiima-purukook pohlade, martsipani ja Kreeka pähklitega
Kui Instagram ja sõprade FB-postitused ei valeta, siis on Eesti metsaalused hetkel punapõsiseid pohli pungil täis. Sama punaseid, kui need 100 000 liitrit meres lõpetavat mürgist värvi, millega rattateed just pealinnas üle võõbati.
Gluteenivaba koogipõhi:
70 g võid
1 suur sl mett
150 g mandlijahu
40 g kookosjahu
0,5 tl soola
Kohupiimatäidis:
100 g mett
800 g kohupiimapastat
3 muna
1 tl vaniljekaunapastat
1,5 dl pohli
Purukate:
50 g mandlimartsipani
50 g Kreeka pähkleid
2 sl mandlijahu
2 sl kaerahelbeid
1 sl külmkapikülma võid
Põhja jaoks sulata või koos meega ning sega teiste kuivainetega taignaks. Suru küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi põhja ning pane pooleks tunniks külmkappi. Küpseta 200 kraadi juures tavarežiimil 10 minutit, kuni taignaääred on helekuldsed.
Täidiseks sulata mesi vajadusel vedelamaks ning sega kohupiimaga. Lisa munad, vanilje ning vala eelküpsetatud põhjale. Vala täidisele pohlad ning küpseta kooki esiteks 20 minutit. Samal ajal haki martsipan ja pähklid ning näpi koos jahu, helveste ning võiga puruks. Puista puru 20 minutit ahjus olnud koogile ning küpseta veel 20 minutit, kuni puru on helekuldne ning täidis enam-vähem tahenenud. Lase täielikult jahtuda, kook taheneb jahtudes edasi. Serveeri ideaalis järgmisel päeval, kui kook on jahedas maitsestuda saanud.
Loe edasi SIIT.
Kommentaarid (0)