Taimetoidu retseptid

MAITSEV TAIMETOIT | Hasselbacki baklažaanid  

Pille Enden, 28. september 2021 07:59
Kuulsatest Hasselbacki kartulitest inspireeritult valmistatud baklažaani lõiked on täidetud juustu ja tomatikastmega. Mõnus krõbe sai kõrvale ja maitsev taimetoit ongi olemas.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
35 minutit+ 55-60 minutit ahjus

Koostisosad
1 tk Suur sibul
5 spl Oliiviõli
3 tk Purustatud küüslauguküüs
2 spl Tomatipasta
500 g Tomatipüree (passata)
1 prk Tükeldatud tomatid (400g)
3 tl Kuivatatud pune
1 tl Suhkur
Näpuotsaga tšillihelbed
2 tk Keskmine baklažaan
50 g Riivitud parmesan
125 g Mozzarella juust
3 spl Riivsai
Sool
Must pipar
Basiilikulehed

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Koori ja poolita sibul, lõika õhukesteks viiludeks. Kuumuta 1 sl õli pannil ja prae sibul 6-7 minutit või kuni see on pehme. Lisa purustatud küüslauk ja kuumuta läbi. Lisa tomatipasta ja kuumuta veelkord läbi.

2. Vala pannile tomatipüree ja tükeldatud tomatid, lisa 2 tl punet, suhkur, tšillihelbed ja veidi soola. Kuumuta kuni kaste hakkab podisema, alanda kuumus mõõdukaks ja hauta 10-15 minutit kuni kaste pakseneb. Sega aeg-ajalt. Vala kaste ahjuvormi.

3. Lõika baklažaanidesse põigiti 1cm tagant sisselõiked nii, et lõikad läbi 2/3 viljast ja alt jääb vili kokku. Nirista peale 3 sl õli nii, et see valgub ka sisselõigetesse. Tõsta igasse sisselõikesse tomatikastet ja puista 30 g riivjuustu. Pane baklazaanid vormi tomatikastmele.Küpseta 30 minutit.

4. Rebi mozzarella tükkideks ja pane baklazaanide peale. Sega riivsai, 20 g riivitud parmesani, 1 sl oliiviõli ja 1 tl punet. Raputa baklažaanidele ja küpseta 25-30 minutit kuni kate on kuldpruun ja baklažaanid pehmed. Serveeri basiilikulehtedega.