Salati retseptid
18. september 2021, 06:00

NII HÕRK! Broilerimaksa-õunasalat

Õunte kuldajal passib neid salatissegi panna. Hõrgule praetud kanamaksale on need koos viinamarjadega sobiv hapukas ja mahlane lisand. Saiakrutoonid võib valmistada ise, praadides saiakuubikud pannil õlis või võis krõbedaks, aga sobivad ka poest ostetud.  

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
2 hapukat õuna
poole värskelt pressitud sidruni mahl
1 punane sibul
120 g salatilehti
100 g tumedaid seemneteta viinamarju
400 g jahutatud broilerimaksa
2 sl võid
2 sl palsamiäädikat
2 dl saiakrutoone
KASTE
4 sl palsamiäädikat
2 sl oliiviõli
soola
musta pipart

Valmistamine

1. Poolita õunad, eemalda südamikud, lõika õhukesteks viiludeks ja nirista peale sidrunimahla. Koori sibul ja lõika õhukesteks ratasteks.

2. Sega kastme ained. Sega kausis salatilehed, õunaviilud, sibularattad ja viinamarjad (suuremad poolita).

3. Kuivata maks majapidamispaberiga ja eemalda kelmed. Prae maksatükke pannil võis 3–4 minutit mõlemalt poolt. Lisa pannile palsamiäädikas ja kuumuta, kuni see on enamalt jaolt aurustunud. Maitsesta soola ja pipraga.

4. Nirista salatiainetele peale kaste ja sega läbi. Tõsta maksatükid salatile, pane peale saiakrutoonid ja serveeri kohe.