Taimetoidu retseptid

SEDA PEAB PROOVIMA! Kukeseenepesto 

Pille Enden, 17. september 2021 07:13
Kukeseentest pesto on mõnus määre leivale, leivakorvikeste täiteks või pastaga segamiseks. Viimasel juhul võib roale veel praetud kukeseenigi peale panna. Pesto võib segada ka kuuma rõõsa koore sisse, nii saab sellest maitsva kastme. 

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
300 g Kukeseened
50 g Päevalilleseemned
1 dl Oliiviõli
1 tk Väike sibul
2 spl Hakitud petersellilehed
2 tk Küüslauguküüs
30 g Parmesani juust
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Puhasta ja tükelda kukeseened. Rösti seemned kuival pannil ja tõsta pannilt ära. Pane pannile seened ja kuumuta, kuni neis sisalduv vesi on aurustunud. Lisa 2 sl õli ja hakitud sibul ning hauta 6-7 minutit kuni sibul on pehme. Lase veidi jahtuda.

2. Haki küüslauk. Pane koos kukeseente, sibula, päevalilleseemnete, petersellilehtede, tükeldatud juustu ja 0,5 dl õliga kombaini või töötle saumikseriga ühtlase pastaks. Lisa ülejäänud õli või nii palju, et saad sobiva konsistentsiga määrde. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri leivamäärdena või sega keedetud pastaga.