Taimetoidu retseptid

MÕNUSALT TUMMINE | Seene-kruubisupp  

Pille Enden, 20. september 2021 07:09
Seenehooajal tasub värskelt korjatud metsaseentest keeta üks mõnus tummine supp. Supisse sobivad seened, mis muidu otse pannile lähevad ja kupatamist ei vaja, näiteks puravikud, kuuseriisikad, kitsemamplid jäävad eriti maitserikkad. Kuivatatud seened annavad leemele veelgi sügavama seenemaitse,aga hea supi saab ka ilma nendeta. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
1 tund 5 minutit

Koostisosad
2 spl Kuivatatud seened (nt puravikud)
2 spl Või
1 tk Suur sibul
2 tk Sellerivars
3 tk Küüslauguküüs
1 tk Porgand
400 g Värsked seened
4 spl Hakitud petersell
1 l Köögivilja- või kanapuljong või vesi
1.5 dl Odrakruubid
100 g Tomat
1 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Leota kuivatatud seeni 30 minutit kuumas vees. Kurna ja haki.

2. Koori sibul ja lõika õhukesteks ratasteks. Haki seller ja küüslauk. Koori ja viiluta porgand. Puhasta ja tükelda seened.

3. Sulata või kastrulis, hauta sibulat, sellerit, 2sl peterselli, porgandit ja küüslauku umbes 5 minutit.

4. Samal ajal kuumuta seeni pannil kuni neist vesi aurustub, lisa potti ja kuumuta läbi.

5. Lisa puljong või vesi ja pestud kruubid. Lisa soola ja hauta kaane all 30-35 minutit. Lisa tükeldatud tomatid, maitsesta soola ja pipraga ning hauta veel 10 minutit. Maitsesta vähekese sidrunimahlaga ja serveeri peterselliga.