Taimetoidu retseptid
24. september 2021, 06:52

VAID VIIS KOOSTISOSA | Suvikõrvitsaleivakesed

Soomepärasest kergitamata leivast ehk rieskast inspireeritud leivakesed on eriti käepärased siis, kui on kiiresti vaja võileiva alust või roa kõrvast. Rukkised suvikõrvitsaleivad on hea moodus suvikõrvitsa peitmiseks nende tarvis, kes seda tarvilikku vilja ei hinda. Sellest küpsetisest ei ole küll mingilgi moel võimalik aru saada, et siin mingi köögivili peitub. Leivad sobivad nii pelgalt võiga kui ka mõne tavapärase võileivakattega.

Koostisosad
350 g Suvikõrvits
2 dl Maitsestamata jogurt
2 dl Rukkijahu
1.5 dl Nisujahu + vormimiseks
0.5 tl Sool

Valmistamine

8tk

1. Riivi suvikõrvits peene riiviga, pane sõelale ja lase kuivemaks nõrguda. Pigista nii palju vedelikku välja, kui võimalik.

2. Sega suvikõrvitsa hulka jogurt, rukki-ja nisujahu ning sool. Sega kiiresti läbi kuni saad ühtlase vormitava kuid pehme taina.

3. Vormi segust 8 pallikest ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile jättes parajad vahed vahele. Puista peale nisujahu ja suru umbes 5 mm paksusteks ketasteks. Torka kahvliga läbi.

4. Kuumuta ahi 225 kraadini. Küpseta 15-20 minutit või kuni leivad küpsevad helepruuniks. Võta ahjust ja lase veidi jahtuda. Leivad maitsevad eriti hästi soojalt.