Linnuliha retseptid
3. oktoober 2021, 09:32

UHKE PRAAD | Kartuli-porgandirulaad kanaga

Kartulist ja porgandist rull juustu-kanatäidisega on põnev vaheldus tavapärastele roogadele. Maitseb parimana ahjusoojana ja annab koos värske salatiga korraliku eine mõõdu välja. Toorjuust jääb täidises mahedam ja sulatatud juust intensiivsem, niiet on maitse asi, kumba kasutada. 

Koostisosad
3 tk Suur kartul
3 tk Suur porgand
1 tk Sibul
1 tk Porru
2 tk Muna
400 g Kanafilee
200 g Toorjuust või sulatatud juust
150 g Riivjuust
Sool
Must pipar
Õli praadimiseks

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Koori kartulid ja porgandid ning riivi peene riiviga. Pane sõelale ja lase vedelikul ära nõrguda. Pigista kuivaks.

2. Haki sibul ja porru. Klopi munad soola ja pipraga lahti. Sega hulka kartulid, porgandid, porru ja sibul. Pane ahjuplaat vähemalt 5 minutiks ahju, kuumal plaadil tõmbab rulaad kiiremini kooriku peale.

3. Kata ahjuplaat küpsetupaberiga ja määri õliga. Tõsta rulaadi mass küpsetupaberile ja suru u 5 mm paksuseks plaadiks. Küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit kuni mass on tahe ja õrnalt pruunistunud.

4. Haki kanafilee ja prae pannil õlis 4-5 minutit, maitsesta soola ja pipraga. Sega toorjuust riivjuustuga ja maitsesta. Sulatatud juustu kasutades pole enam soola vaja lisada.

5. Võta ahjust. Lükka plaat pannilabidaga paberi küljest lahti. Määri peale juustusegu ja pane ühtlaselt kanatükid ning keera tihedalt rulli.  Puista peale riivjuustu ja küpseta veel 10 minutit. Serveeri soojalt.